Over NPO

100 dagen in je hoofd

Tim en Nicolaas in de psychiatrie. Hoe is het om ziek in je hoofd te zijn? Tim den Besten en Nicolaas Veul dompelen zich onder in de wereld van de psychiatrie.
Als bijzonder stagiair in een psychiatrische kliniek in Eindhoven verkennen ze wat er omgaat in mensen die kampen met ernstige geestelijke problemen. Wat is dat eigenlijk, wat we in de volksmond ‘gek’ noemen? Tijdens hun stage weten Tim en Nicolaas niet alleen steeds dieper door te dringen in het hoofd van psychiatrische cliënten, maar ontrafelen ze langzaam maar zeker ook de ‘gekte’ in hun eigen hoofd. Tim en Nicolaas proberen zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de wereld van cliënten die kampen met psychoses en aandoeningen als schizofrenie, ernstige vormen van borderline en autisme. Wat gaat er in hun hoofden om? Hoe is het om stemmen in je hoofd te horen? Maar ook: verschillen we eigenlijk wel zoveel van ze? Naast de lineaire serie worden er artikelen gemaakt voor npo3.nl met meer info over de onderwerpen die aan bod komen. Ook worden de onderwerpen nog verder uitgediept in een podcast waarbij elke week één van de hoofdpersonen en de psychische stoornis centraal staat.

Vanaf donderdag 21 oktober om 21.00 uur op NPO 3 en verder te volgen via npo3.nl, NPO 3 socials en NPO Podcast platform.Contact: pers@vpro.nl