NPO Start

Welkom in de jaren 20 en 30

Vanaf zondag 8 september zie je op NPO Zapp Welkom in de jaren 20 en 30. Een nieuwe serie in de reeks historische comedy’s van de hand van Niek Barendsen, waarin dit keer het Interbellum, de periode tussen WOI en WOII, centraal staat.

Koningin Wilhelmina, Albert Einstein, Hendrikus Colijn en Fien de la Mar zijn al jaren dood, maar voor Welkom in de jaren 20 en 30 maken ze graag een uitzondering. Stuk voor stuk nemen ze plaats op de bank  bij talkshowhost Dorine Goudsmit om alles over hun tijd te vertellen.

De jaren 20 en 30 was een fascinerende, veelbewogen periode met grote rijkdom en diepe armoede, enorme vernieuwingen op artistiek en wetenschappelijk gebied, opkomend fascisme en crisis. Een tijd van charleston en jazz, een tijd van dansen op de vulkaan en wachten op het grote conflict. In Welkom in de jaren 20 en 30 passeren tal van grote namen en gebeurtenissen uit die periode de revue, vertolkt door een indrukwekkende lijst van Nederlandse acteurs. Zo zien we Erik van Muiswinkel als Hendrikus Colijn, Owen Schumacher als Prins Bernhard , Malou Gorter als koningin Juliana, Alex Klaasen als Charles Lindbergh, Lies Visschedijk als Fien de la Mar, Raymonde de Kuyper als Wilhelmina, Sergio Ijssel als Louis Armstrong en Pierre Bokma als Adolf Hitler.

Vanaf zondag 8 september, 17.50 uur op NPO Zapp